Refurbishment and extension of corner office building

The brief was the extension, refurbishment and rebranding of an existing corner office building. Works were split into three phases, the upgrading of common parts, the refurbishment of intermediate floors and finally the extension of ground and basement to provide 1,300 sq.m of office space.

At ground and basement levels works are being carried out around the existing concrete frame and masonry structure to bring the basement area into upto date office use. The basement slab is being lowered, superfluous brickwork to columns removed to reveal the original cast iron columns and perimeter pavement lights introduced.

A new rear external terrace will be created for the ground floor office along with a covered bike park.  Rooflights will be introduced to increase light within the basement floorplate. A new corner entrance will be created to serve this new major floor space.

Common parts have been upgraded and restyled in line with the newly created spaces at upper and lower floors.  See more at Common Parts.

 The project is on site and below are a couple of progress photographs.

Ground floor plan

New cast iron pavement lights and clerestory windows draw light into the lower ground floor

drummond st NW1 office steel columns

Lower ground floor - cast iron steels have been revealed and exposed ceiling services

Staircase

Drummond St office refurbishment cast iron column

Stripping building back to its' roots - removing brick from the old cast iron columns

 Drummond St office refurbishment sitedigger

 Opening up works to the rear

 

 

View along Drummond St & Stanhope St

Ground floor office space

Open staircase to lower ground floor

Crittal doors leading to the external terrace

Rear terrace at ground floor

Contrasting black & white aesthetic continued into bathrooms